Apple geeft NFC-chip vrij in iOS 12

Volgens bronnen zou het voor ontwikkelaars mogelijk moeten gaan worden om de NFC-chip te gaan gebruiken in iOS 12. Tot op heden is de NFC-chip in iPhone's erg beperkt in gebruik en kunnen enkel diensten van Apple zelf gebruikt worden in combinatie met deze chip. In de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem zal dit meer vrijheid gaan bieden.

Volgens bronnen zou het voor ontwikkelaars mogelijk moeten gaan worden om de NFC-chip te gaan gebruiken in iOS 12. Tot op heden is de NFC-chip in iPhone’s erg beperkt in gebruik en kunnen enkel diensten van Apple zelf gebruikt worden in combinatie met deze chip. In de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem zal dit meer vrijheid gaan bieden.

Beperkt

Vanaf de iPhone 6 heeft Apple de NFC standaard ingebouwd. De mogelijkheden met deze chip zijn echter beperkt. Zo kan nu enkel gebruikt worden gemaakt van diensten die ook Apple Pay ondersteunen tot grote frustratie van Nederlandse gebruikers. De Apple Pay betaaldienst is op dit moment nog niet actief in Nederland. Hierdoor kan feitelijk de NFC chip in Nederland niet gebruikt worden. Toch biedt de chip enorm veel handige voordelen. De populariteit van contactloos betalen wordt steeds groter en dit heeft Apple gelukkig ook ingezien. Dat meer ontwikkelaars nu ook toegang krijgen tot de NFC chip is een goed teken en zeker een vooruitgang.

OV en contactloos betalen

Tot op heden kunnen enkel gebruikers van Android smartphone optimaal gebruik maken van de mogelijkheden van een NFC chip. Zo kun je makkelijk met de smartphone inchecken met de OV. Ook even snel boodschappen afrekenen met de Android smartphone behoren tot de standaard mogelijkheden. Vanaf iOS 12 moeten deze mogelijkheden ook langzaam beschikbaar gaan komen. Apple houdt de mogelijkheden echter nog wel beperkt tot enkele ontwikkelaars. Vermoedelijk zullen dan ook eerst banken de toegang krijgen tot deze chip. Of er dan nog andere ontwikkelaars bij zullen komen is nog onbekend. Inchecken met de OV zit er dan, naar onze mening, voorlopig nog niet in met de iPhone.

Workarounds

In de afgelopen jaren hebben ontwikkelaars ook niet stilgezeten. Zo zijn er inmiddels mogelijkheden om met de iPhone een hotelkamerdeur te openen door de telefoon bij het slot te houden. In dat geval werkt de applicatie niet met de NFC chip, maar met een minder veilige Bluetooth verbinding. Het zijn wellicht handige workarounds, maar zeker niet de meest veilige oplossingen. Het is dan ook niet ondenkbaar dat ook grote hotelketens nu een applicatie ontwikkelen voor iOS 12 om hotelkamerdeuren te openen. Hiermee is ook de veiligheid van het slot gegarandeerd.

Het is algemeen bekend dat Apple hun besturingssysteem een stuk geslotener houdt in vergelijking met Android. Dit brengt zeker voordelen met zich mee, maar in het geval van de NFC chip is dat dus een nadeel. Hier kan dus vanaf iOS 12 gelukkig verandering in komen. Op welke termijn dan ook de eerste applicaties beschikbaar gaan komen voor draadloos betalen met de iPhone is nog onbekend. Meer informatie over de wijziging in iOS 12 zullen op 4 juni bekend worden gemaakt tijdens de WWDC, de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie van Apple.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht

Volgens bronnen zou het voor ontwikkelaars mogelijk moeten gaan worden om de NFC-chip te gaan gebruiken in iOS 12. Tot op heden is de NFC-chip in iPhone's erg beperkt in gebruik en kunnen enkel diensten van Apple zelf gebruikt worden in combinatie met deze chip. In de nieuwste versie van het mobiele besturingssysteem zal dit meer vrijheid gaan bieden.

Beelden gelekt van de Moto Z3 Play en 5G Moto Mod

Volgend bericht

Installeer de beveiliginspatch van oktober zo snel mogelijk.

Achtergrond: historie van Android

Gerelateerde berichten

Total
1
Share