Apple gaat camera’s voorlopig niet upgraden

De Apple iPhone 12 Pro Max heeft mogelijk al wat details prijsgegeven.

TF International-analist Ming-Chi Kuo stuurde vrijdag een onderzoeksrapport naar klanten. De Apple-analist heeft een bewonderenswaardige staat van dienst als het gaat om het voorspellen van nieuwe Apple-productreleases en eventuele wijzigingen die worden aangebracht aan bestaande apparaten. Volgens AppleInsider zegt Kuo’s notitie dat Apple pas in 2023 grote updates aan zijn cameralenzen wil doorvoeren. Dat zou het jaar zijn waarin Apple naar verwachting de iPhone 15 zal uitbrengen.

iPhone 12 was voorlopig laatste wijziging

Vorig jaar heeft Apple een 7P-lens meegeleverd met de brede camera op de modellen uit de iPhone 12-serie. Dat was een verbetering ten opzichte van de 6P-lens die op de iPhone 11 werd gebruikt en stelde Apple in staat om het diafragma op de huidige modellen naar f / 1.6 te brengen vanaf f / 1.8 op de 2019-telefoons. Het resultaat is dat de kwaliteit van de foto’s die bij weinig licht worden gemaakt, wordt verbeterd. Met de lens met 7 elementen levert de groothoekcamera op de iPhone 12 zelfs een verbetering van 27% in lichtverzameling. Er wordt gespeculeerd dat de iPhones van volgend jaar 7P aan de telelens zullen toevoegen en dat we het jaar daarop 7P zouden kunnen zien op alle drie de achtercamera’s van de “Pro” -modellen. Dit is slechts speculatie.

Hevige strijd bij leveranciers

Kuo ziet Apple-leveranciers Largan en Genius Electronics strijden om het merendeel van de lenzenhandel bij Apple binnen te halen. Als gevolg hiervan zullen beide bedrijven de prijs gebruiken als een manier om de genegenheid van Apple te winnen. Zoals Kuo in zijn onderzoeksrapport verklaarde:

Onze laatste enquête wees erop dat Largan de gemiddelde bezettingsgraad in het eerste kwartaal zal verhogen van 50-55% naar meer dan 70%, en verder zal onderhandelen over de ASP van mid-to-high-end. We denken dat deze prijzenoorlog een directe negatieve invloed zal hebben op het orderaandeel van Genius in het eerste kwartaal, de bezettingsgraad en de brutowinstmarge.

Volgend jaar komt er een nieuwe leverancier bij de club. Sunny Optical levert 5P-lenzen voor iPad-modellen uit 2021 en 7P-lenzen voor iPhone-modellen uit 2021. Sunny zal naar verluidt 10% van de lenzen delen voor de iPad en 15% -20% voor de iPhone. Kuo zegt dat de zaken er het volgende jaar nog zonniger zullen uitzien voor Sunny, wanneer het de productie met 50% zou kunnen verhogen. Dat zou een enorme druk uitoefenen op de huidige leveranciers Largan en Genius.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
Samsung Galaxy A52 5G wordt mogelijk op korte termijn gelanceerd.

Eerste details over de Samsung Galaxy A52 5G bekend

Volgend bericht
De Motorola One 5G Ace is momenteel de meest betaalbare 5G smartphone.

Motorola lanceert de Moto G Stylus, Power en Play (2021)

Gerelateerde berichten
Total
1
Share