Apple begint met het testen van de opvouwbare iPhone

De adviesprijs van de Galaxy Z Fold 2 5G is voor lancering al uitgelekt.

Samsung en Motorola verkopen al geruime tijd opvouwbare smartphones aan het publiek, maar Apple zit nog in de ontwikkelingsfase. Volgens een rapport is het testen van Apple’s opvouwbare prototypes nu echter begonnen.

Uitvoerig testen

De focus van het testen is het opvouwbare display. Apple evalueert het gebruik van OLED- of micro-LED-technologie, evenals hun respectievelijke montagemethoden.

Voordat ze massaproducties beginnen, moeten laptops zoals de MacBook Pro tussen 20.000 en 30.000 keer worden geopend en gesloten. Met de opvouwbare iPhone heeft Apple Foxconn gevraagd om alles te evalueren via 100.000 openings- en sluitingstests. Dat is dus gerust een uitvoerige test te noemen.

Display opvouwbare iPhone

Apple vertrouwd op Samsung voor hun nieuwste iPhone OLED-panelen en het lijkt erop dat het Zuid-Koreaanse bedrijf wderom is gekozen om ook opvouwbare iPhone-schermen te leveren. Of er ook andere leveranciers zullen zijn, valt nog te bezien. De kans is natuurlijk groot dat de fabrikant hier meerdere scenario’s wil testen alvorens men werkelijk een keuze maakt.

Het algemene ontwerp van het product werd niet beschreven in het rapport van vandaag. De doorgaans goed geïnformeerde bron Jon Prosser onthulde echter eerder dat vroege prototypes een Microsoft Surface Duo-achtig ontwerp met afzonderlijke displays en een slank voorhoofd voor Face ID.

Lancering in 2022 ?

Economic Daily News beweert dat Apple onlangs prototype opvouwbare iPhone-eenheden naar assemblagepartner Foxconn heeft gestuurd met het doel de definitieve versie van het apparaat al in september 2022 uit te brengen, vermoedelijk naast de iPhone 14-serie. Dat is natuurlijk goed nieuws te noemen, maar het is maar de vraag of dit ook daadwerkelijk haalbaar is.

We moeten echter niet vergeten dat menig grote fabrikant al een dergelijke smartphone heeft ontwikkeld. In dat opzicht blijft Apple dan nog wel achter. Dat de opvouwbare iPhone er aan zit te komen lijkt inmiddels wel een feit te zijn.

1 reactie

  1. Apple is altijd met van alles bezig maar komt nooit met iets nieuws.
    Toch bizar dat bij elke scheet die dat bedrijf laat de media er weer bovenop zitten.
    Ook veel media tonen zwaar Apple sektarisch gedrag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht

Alle details over de Xiaomi Mi 10T en de Mi 10T Pro zijn gelekt.

Xiaomi Mi 11 Pro komt met indrukwekkende 120 Hz-scherm

Volgend bericht

De adviesprijs van de Galaxy Z Fold 2 5G is voor lancering al uitgelekt.

Samsung Galaxy Z Fold 3 komt met baanbrekende technologie

Gerelateerde berichten

Total
1
Share