Apple 6.1 inch LCD, echter zonder 3D Touch

De nieuwe generatie Apple smartphones krijgen vermoedelijk een 6.1 inch touchscreen met LCD-scherm. De nieuwe Apple krijgt wel een steviger glas aan de voorzijde. Het glas mag wel steviger zijn, maar desondanks is deze wel lichter. Het nieuwe glas is wel duurder. Het model met de 6.1 inch LCD touchscreen moet het nieuwe goedkope instapmodel worden en zal het zonder 3D Touch moeten gaan stellen.

3D Touch vervallen

De geruchten zijn afkomstig van Ming-chi Kuo van KGI Securities die vaak dergelijke zaken over Apple naar buiten brengt. Volgens deze analist gaat Apple gebruik maken van het cover glass sensor-proces. Hierbij wordt de touch-module op het glas verwerkt in plaats van dat het nu in het glas is verwerkt. Uiteraard wordt er nog wel een laag over deze touch-module gelegd, echter is het nog niet bekend waarvan deze laag is gemaakt. Vanwege deze nieuwe werkwijze is het nieuwe touchpaneel aanzienlijk duurder. Juist hierdoor heeft Apple besloten om de 3D Touch te laten vervallen.

2018 modellen

Volgens de analist betreft de bovenstaande wijziging enkel voor het goedkoopste model van Apple. Het nieuwe model, welke dus gaat beschikken over een 6.1 inch LCD-touchscreen, moet ergens dit jaar geïntroduceerd worden. De overige smartphones zullen wel gaan beschikken over 3D Touch en beschikken nog over het veel scherpere OLED-scherm. Het mag dan ook voor zich spreken dat het model met het LCD-scherm ook direct het goedkoopste model gaat worden. De modellen met het OLED-scherm moeten in 2019 ook voorzien gaan worden van de nieuwe glastechnieken. Of hiermee dan ook in 2019 de 3D Touch in deze modellen verdwijnt is onbekend.

In het voorjaar verwachten wij de opvolger van de bestaande iPhone SE. In het najaar worden de opvolgers van de huidige generatie smartphones verwacht.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.