Android apps binnenkort ook op jouw PC

Android apps kunnen binnenkort ook op Windows 11 werken.

Bijna zes lange jaren nadat Windows 10 de 8.1- versie van ‘s werelds populairste computerbesturingssysteem, dat minder dan twee jaar eerder uitkwam, verving , is Windows 11 eindelijk officieel. Voor de Android smartphonebezitters is er ook goed nieuws. Want verschillende Android apps kunnen ook in Windows 11 gebruikt worden!

Google staat hier buiten

Voordat u te enthousiast wordt, moet u weten dat deze laatste poging om de kloof tussen mobiele en desktopinhoud te overbruggen op geen enkele manier door Google wordt geïnitieerd. In plaats van volledige native toegang tot Google’s Play Store te bieden, werkt Microsoft samen met Amazon en gebruikt het iets dat Intel Bridge-technologie wordt genoemd, zodat je dingen uit de eigen app store van de e-commercegigant op je grote scherm kunt downloaden.

Technisch gezien zullen de downloads “via” de Amazon Appstore plaatsvinden, waarbij veel populaire Android-apps op een bepaald moment “later dit jaar” rechtstreeks naar de Microsoft Store zullen komen, waar u uw favoriete mobiele titels kunt “ontdekken” die zijn geoptimaliseerd voor een toetsenbord en muis.

Intel Bridge

Voor het geval je je afvraagt, Intel Bridge wordt afzonderlijk beschreven als een “runtime post-compiler waarmee applicaties native kunnen worden uitgevoerd op x86-gebaseerde apparaten”, wat een overdreven ingewikkelde manier lijkt om te zeggen dat Android-apps op bepaalde Windows-machines.

Met zo weinig details die Microsoft over dit specifieke project heeft gedeeld in de overigens uitgebreide Windows 11-aankondiging, zijn we bezorgd dat de betrokkenheid van Intel betekent dat AMD-aangedreven laptops en desktops ofwel worden uitgesloten of ernstig worden benadeeld in termen van officiële ondersteuning. Toch is dit zonder twijfel een (nieuwe) stap in de goede richting voor een techgigant die steeds meer geïnteresseerd lijkt in het bedienen van zijn klanten, hoe mogelijk ook, nadat hij zijn nederlaag in zowel de mobiele software- als hardwaregames heeft toegegeven .

Eerste applicaties

Trouwens, als je namen wilt, TikTok, Kindle Reader (verrassend), Game of War – Fire Age en Khan Academy Kids staan ​​op de (zeer) korte lijst van Android-apps die in wezen zijn bevestigd voor een officiële Windows-uitbreiding in 2021, met “meer” informatie (hopelijk veel meer) “over deze ervaring” die in de komende maanden openbaar zal worden gemaakt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
De iPhone 12 krijgt een kleinere accu om het prijsverschil van 5G te kunnen maskeren.

Apple iPhone 14 met TouchID onder het scherm

Volgend bericht
Sony heeft een prijs gekoppeld aan de Xperia 5 III

Sony Xperia 5 III komt in september, maar niet goedkoop

Gerelateerde berichten
Total
10
Share