Android 11 wordt op 8 september gelanceerd

Op 8 september wordt naar alle waarschijnlijkheid Android 11 gelanceerd.

Het is al langer een feit dat Google bepaalde geheimen niet goed verborgen kan houden. Vandaag was het weer eens zo’n dag. Het bedrijf plaatste een video online waarin de technische kant van Android 11 wordt uitgelegd. In een kort fragment wordt echter ook de datum van lancering verklapt. De mysterieuze datum lijkt nu plotseling een feit te zijn.

“Hey Google” summit

Vandaag heeft Google een video online geplaatst waarbij Android 11 de hoofdrol speelt. Hierin wordt nogmaals benadrukt dat Smart Home binnen Android 11 nog beter aan te sturen is. De video is vooral voor smart home-ontwikkelaars bedoeld om de laatste stand van zaken te kunnen doorgeven en waar rekening mee gehouden dient te worden.

In slechts een paar seconden van de 18 minuten durende video is een slide te zien die de lanceringsdatum van Android 11 toont. De dia heeft als titel “Checklist voor 8 september Android-lancering” en is bedoeld om ontwikkelaars voor te bereiden. De nadruk van de presentatie ligt echter niet op de lanceringsdatum.

Android 11 op 8 september

Je kunt je natuurlijk afvragen of deze 8 september daadwerkelijk klopt. Het kan een subtiele hint zijn, maar het kan ook gewoon zomaar een gekozen datum zijn vanuit Google. Vooral het gemak waarin deze datum wordt getoond wekt nog wat argwaan op. Wij kunnen de datum van 8 september op een bepaald gebied ook weer geloven. Na de release van de publieke beta op 15 juni konden ontwikkelaars gedurende elf weken nog verschillende punten doorsturen. Dit zou betekenen dat Android 11 eind augustus of begin september daadwerkelijk live zal gaan.

De datum van 8 september krijgt nog eens wat extra kracht. Android 10 werd namelijk ook begin september gelanceerd. Daarnaast lijkt Google een zwak te hebben om dergelijke releases altijd op een maandag te doen. De oplettende lezer zal nu opmerken dat 8 september ditmaal op een dinsdag valt. Wij moeten echter niet vergeten dat Google een Amerikaans bedrijf is. Op maandag 7 september is het Labor Day waardoor er veel Amerikanen een vrije dag hebben en liever iets anders doen.

De datum van 8 september lijkt dus nog zo gek niet voor de lancering van Android 11. Wij noteren hem alvast voorzichtig met potlood in onze agenda. Mogelijk moeten we de datum toch nog weghalen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
De Motorola Moto G 5G Plus is per direct in Nederland beschikbaar.

Motorola lanceert de Moto G 5G Plus in Europa

Volgend bericht
De nieuwe LG K31 belooft een betaalbare smartphone te worden gezien de specificaties.

LG K31 lekt zijn specificaties in Google Play Console

Gerelateerde berichten
Total
1
Share