Pixel smartphones krijgen al eerste een update naar Android 10

Android 10 zal op 3 september gelanceerd worden

Zeer betrouwbare bronnen melden dat Android 10 op 3 september gelanceerd zal gaan worden. De nieuwste versie van het besturingssysteem zal dan direct beschikbaar komen op de Pixel smartphones van Google zelf. Bij andere fabrikanten zullen wij nog even op de komst moeten wachten van versienummer 10 al is inmiddels wel bekend dat menig fabrikant aan het testen is met deze nieuwste versie.

Google Support

Het is juist de supportdesk van Google zelf die met deze informatie naar buiten is gekomen. In beide gevallen werd de datum van 3 september onafhankelijk van elkaar gemeld. De data’s werden via de chat medegedeeld nadat er iemand gewoon om vroeg. In beide gevallen was het antwoord dus wel gelijk en kunnen wij de informatie dus betrouwbaar noemen. Dit betekent dat Android 10 eerder wordt uitgerold dan menigeen had verwacht. De officiële release van de software moet overigens nog gaan gebeuren, maar mogelijk gebeurd dit dus ook op 3 september.

Google Pixel smartphones

De complete generatie Pixel smartphones kunnen op een upgrade rekenen naar Android 10. Dit betekent ook dat de oudere Pixel XL deze update nog kan verwachten ondanks dat hij nu buiten zijn updatecyclus valt. Alle zullen dan ook gefaseerd hun update kunnen verwachten en dit stemt veel gebruikers erg tevreden. Vooral de gebruikers van de oudere modellen waren even angstig dat Android 10 aan hun deur voorbij zou lopen.

Toetjestijdperk voorbij

Normaal werd Android nog vernoemd naar een bepaalde lekkernij of toetje. Zo was het bijvoorbeeld Android 1.6 Donut, Android 2.3 Gingerbread, Android 6.0 Marshmallow en de laatste is Android 9 Pie. Bij Android 10 houdt deze traditie helaas op te bestaan. Niet omdat de letter Q geen lekkernijen kent, maar omdat Google een andere weg wil inslaan met het besturingssysteem. Op deze manier is er ook geen verwarring meer hoe de versie nu genoemd moet worden. Moet het nu Android 9 of Android Pie genoemd worden? De lekkernijen zijn dan wel uit Android, de ontwikkelaars zijn er nog volop aan bezig.

Wanneer komt Android 10 naar mijn toestel ?

Verschillende fabrikanten zullen spoedig hun roadmap voor Android 10 kenbaar gaan maken. Recentelijk is dit al gedaan door Nokia. Fabrikanten zoals Samsung, Huawei en LG zullen ook spoedig hun informatie gaan delen. De eerste updates worden al eind dit jaar verwacht. Mogelijk zullen er wel wat lanceringen zijn waarbij een toestel al over Android 10 zal beschikken. Wij hinten hier bijvoorbeeld op de Mate X of de Mate 30 van Huawei. Houdt onze website in de gaten voor een roadmap van jouw merk smartphone. Zodra deze bekend is wordt deze direct online gezet.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.