Android 10 voor Oppo Reno2 begin 2020 beschikbaar

De Oppo Reno2 wordt de eerste smartphone die ColorOS 7 zal ontvangen in Nederland.

Oppo heeft kenbaar gemaakt dat ColorOS 7 begin 2020 voor de Reno2 beschikbaar zal komen. Begin deze week werd ColorOS 7 al gepresenteerd in thuisland China. In China zal de update dan ook als eerste worden uitgerold. Toch hoeven wij in Nederland niet lang te wachten op de update naar Android 10. In het eerste kwartaal zal Android 10 ook beschikbaar komen voor de Reno2.

Gefaseerd uitrollen

In eerste instantie zal Oppo in China de update naar ColorOS 7 beschikbaar stellen. Hier kunnen bezitters van de Reno, Reno 10X Zoom en de Reno Ace de update dan ook spoedig tegemoet zien. Inmiddels is Oppo ook flink actief in ons land. Vorige maand mochten wij dan ook kennis maken met de nieuwe Reno2. Deze wordt standaard geleverd met Android 9, maar de update naar Android 10 staat dus inmiddels ook gepland. Zoals het er nu voor staat kunnen wij in maart 2020 de update werkelijk verwachten.

Naast de Reno2 heeft Oppo uiteraard ook nog veel andere modellen op de markt gebracht. Deze kunnen aankomend jaar ook de update naar Android 10 verwachten. Zo kunnen de Reno, Reno 10X Zoom, Reno Z en 2Z, de RX17 Pro, Find X en de Find X Lamborghini in het tweede kwartaal van 2020 hun update verwachten. In het derde kwartaal van 2020 is het de beurt aan de Oppo A9 2020, A5 2020, R15 en R15 Pro.

ColorOS 7

Veel fabrikanten gebruiken Android 10 als een goede basis. Op basis hiervan ontwikkelen ze vaak een eigen schil om de gebruikservaring te verhogen. Dit doen Samsung en Huawei ook. Oppo gebruikt de naam ColorOS als naam voor de schil die over Android 10 is gelegd. Binnen ColorOS 7 zijn enkele grote wijzigingen op te merken.

Uiteraard gebruikt Oppo enkele handige nieuwe functies binnen Android 10. Zo is ook de donkere modus binnen Android 10 beschikbaar op ColorOS 7. Daarnaast heeft de fabrikant gekozen voor een ander lettertype. Nieuw binnen ColorOS 7 is de samenwerking met het Deense Epic Sound. Dit Deense audiobedrijf ontwikkelde nieuwe, op natuurgeluiden gebaseerde geluidseffecten die tot een ‘prettigere luisterervaring’ moeten leiden.

Oppo claimt, naast deze wijzigingen, dat applicaties binnen ColorOS 7 een stuk sneller laden. Daarnaast gaat de schil zuiniger om met het beschikbare werkgeheugen. Dit laatste resulteert dan ook mogelijk in een snellere werking van applicaties. Tot slot zorgt de nieuwe functie Private Safe ervoor dat foto’s, video’s en andere persoonlijke documenten worden bewaard in een beveiligde zone, waar apps geen toegang toe hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht

De Honor View30 en View30 Pro zijn officieel gelanceerd in China.

Honor V30 en V30 Pro officieel gelanceerd

Volgend bericht

De Motorola One Hyper wordt op 3 december gelanceerd.

Motorola One Hyper komt op 3 december

Gerelateerde berichten

Total
6
Share