Xiaomi Mi A2 Lite

Android 10-upgrade zorgt voor onbruikbare Xiaomi Mi A2 Lite

Sinds maandag brengt Xiaomi gefaseerd een Android 10-upgrade uit voor de Mi A2 Lite. Deze zorgt echter voor de nodige problemen. Verschillende gebruikers melden dat hun telefoon onbruikbaar is na het installeren van de update.

Zwart scherm na upgrade Mi A2 Lite

Al snel na de melding dat de Android 10-upgrade beschikbaar was om te installeren, klaagden gebruikers dat ze alleen nog een zwart scherm te zien kregen bij het opstarten. Ook op het XDA-forum stroomden de klachten binnen over telefoons die niets meer deden na de upgrade. Verschillende gebruikers melden dat ze het probleem konden verhelpen door de fastboottool te gebruiken. Hiermee zet je de telefoon door middel van een factory reset terug naar Android 9.

Android 10-upgrade wordt niet meer aangeboden

Hoewel Xiaomi nog niet reageerde op de upgradeproblemen bij de Mi A2 Lite, wordt de update niet langer aangeboden. Het is niet de eerste keer dat Xiaomi-gebruikers tegen problemen aanlopen bij het upgraden naar Android 10. Afgelopen week stopte Xiaomi nog met het aanbieden van een Android 10-update voor de Mi A3-toestellen. Zelf gaven ze toen als reden dat er ‘diverse problemen’ waren, zonder deze te specificeren. Gebruikers melden onder andere dat de vingerafdrukscanner niet meer werkte. Het icoon werd wel zichtbaar, maar je kon jouw telefoon niet meer ontgrendelen op die manier. Voerde je de pincode in, dan was het vingerafdrukicoon ook verdwenen.

Update 21-04-2020: inmiddels heeft Xiaomi de problemen met de Android 10 update opgelost. De update naar Android 10 verloopt volgens verschillende gebruikers inmiddels wel probleemloos.

Standaard afbeelding
Karolien Compiet
Karolien is gek op telecom en erg benieuwd wat de toekomst op dat vlak zal brengen. Door hierover te schrijven, houdt ze meteen ook jou op de hoogte!
Artikelen: 34

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.