Alle feiten over de Samsung Galaxy Note 9 op een rij

Ondanks dat de Galaxy Note 9 pas begin augustus wordt gelanceerd is er dankzij verschillende lekken al veel bekend over de Galaxy Note 9. Wij hebben alle feiten verzameld en hiermee kunnen wij een goed beeld geven over de nieuwe opvolger van de bestaande Note 8. Met de laatste informatie kunnen wij niet meer wachten tot deze phablet werkelijk wordt gelanceerd.

Ontwerp

Ten opzichte van zijn voorganger zal de Galaxy Note 9 niet veel wijzigen. Aan de voorzijde komt de phablet overeen echter is het formaat net iets anders. Zo is hij 162 mm lang ten opzichte van de 162.5 mm van zijn voorganger. Hij is dan in de lengte wel wat kleiner geworden, maar in de breedte is hij wel iets gegroeid. Zo is de Galaxy Note 9 76.3 mm breed en zijn voorganger was ruim 1.5 mm smaller. Ook qua dikte is de Galaxy Note 9 wat gegroeid, maar dit wordt ook weer goedgemaakt door de zwaardere accu van 4000 mAh. Aan de achterzijde heeft de nieuwe phablet een horizontale opstelling voor de dualcamera en vlak hieronder is de vingerafdrukscanner geplaatst. Dit komt overeen met eerdere berichten die wij hebben gelezen en gespot.

Hardware

De Galaxy Note 9 zal in verschillende versies leverbaar gaan worden. Het is ook de eerste phablet vanuit Samsung die de beschikking krijgt over 512 GB. Dit geldt dan overigens wel voor de duurste versie die ook met 8 GB werkgeheugen wordt geleverd. De standaardversie wordt geleverd met 6 GB werkgeheugen en 128 GB opslag. De gulden middenweg wordt de versie met 8 GB en 256 GB opslag. Hierbij moet wel een kanttekening geplaatst worden. Het model met 6 GB werkgeheugen zal vermoedelijk enkel in Azie beschikbaar komen. In Nederland zullen wij dan direct de keuze moeten maken uit een versie met 256 GB of 512 GB. De Galaxy Note 9 wordt geleverd met hun eigen Exynos 9810 processor. Samsung heeft ook benchmarks getoond met de SnapDragon 845. Welke chipset er uiteindelijk uitgeleverd gaat worden blijft dan nog wel even de vraag.

Display en camera

De Galaxy Note 9 zal geleverd worden met een 6.3 inch Super AMOLED. Al eerder werd aangegeven dat het scherm qua helderheid veel meer opties gaat krijgen. Inmiddels is bekend geworden dat de maximale helderheid is opgeschroefd naar 1150 nits. Hiermee wordt de Galaxy Note 9 de absolute topper op dat gebied. De verschillende instellingen op de Galaxy Note 9 zijn verder vergelijkbaar met de huidige Galaxy S9 of Galaxy S9+.

Op het gebied van camerawerk heeft de Galaxy note 9 wel weer een flinke sprong gemaakt. Qua resolutie is de phablet vergelijkbaar met zijn kleinere broertjes. Toch is de stabilisatie en lichtgevoeligheid sterk verbeterd. De verbeteringen lijken dus enkel op softwarematig gebied te zijn doorgevoerd. Aan de achterzijde treffen wij nog steeds tweemaal de 12 megapixels camera’s aan. Voor wie het een leuke gadget vind, ook de AR Emoji’s hebben nieuwe algoritmes en zijn dus op dat gebied ook verbeterd.

Accu

Een veel besproken onderwerp is toch wel de accu. Volgens berichten is het juist dit element die voor vertraging in de introductie heeft gezorgd. Inmiddels is bekend dat Samsung heeft gekozen om de Galaxy Note 9 te voorzien van een 4000 mAh accu. Hierdoor voelt de phablet wel zwaarder in de hand, maar dit levert ook direct een ander voordeel op. De Galaxy Note 9 moet ongeveer een dag mee kunnen gaan op deze lading. Voor een dergelijke zware smartphone is dit best goed te noemen. Of het in de praktijk ook zo zal zijn is enkel pas duidelijk wanneer de phablet voor het eerst getest kan worden.

Prijzen

De adviesprijzen zullen vrijwel gelijk liggen met de adviesprijzen van zijn voorganger. Volgens bronnen moet de versie met 6 GB werkgeheugen een adviesprijs meekrijgen van € 999,-. Elk ander model zal dus ruim € 100,- duurder zijn. Voor deze prijs krijg je dan overigens wel de gloednieuwe S-Pen met eigen Bluetooth connectie en mogelijkheden. Zo schijnt het mogelijk te zijn om met de S-Pen deuren te openen en auto’s te starten. Wij laten ons op dit gebied dus ook nog eens verrassen.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Eén reactie

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.