Alle features van de nieuwe Galaxy S-Pen op een rij

De grootste update op de nieuwe Galaxy Note 9 is wellicht wel de nieuwe S-Pen. De styluspen gaat een stap verder dan wat we normaal gewend zijn van een dergelijke pen. Door alle functionaliteiten gaat de nieuwe S-Pen meer een centrale rol spelen bij het gebruik van de nieuwe Galaxy Note 9. Wij hebben alle functionaliteiten nu eens op een rij gezet.

Bluetooth

Een van de belangrijke aspecten van de nieuwe S-Pen is de ondersteuning van Bluetooth. Hierdoor komt er een legio aan extra mogelijkheden bij. Deze functionaliteiten kwamen naar boven in een gelekte firmwarebuild van de komende Galaxy Tab S4. Door deze lek is het nu een stuk duidelijker welke functies, dankzij Bluetooth, beschikbaar gaan komen. Alhoewel de functies nu gericht zijn op de Galaxy Tab S4 zullen deze vermoedelijk ook naar de nieuwe Galaxy Note 9 komen.

Functionaliteiten

Hieronder tref je een lijst aan van functies die de nieuwe S-Pen zal meekrijgen op de Galaxy Note 9. Enkele zaken hadden wij al verwacht, maar bepaalde zaken zijn wel nieuw voor ons. Dit komt mede door de eerder gelekte informatie en de Bluetooth functie.

  • Beheer en besturen van muziek: hoe het exact zal gaan werken is nog niet bekend. Gezien de eerder gelekte foto’s van de S-Pen moet deze stylus vermoedelijk gaan functioneren als een play / pauze knop. Als er tweemaal op de knop wordt gedrukt kun je vermoedelijk naar het volgende lied springen.
  • Camera bedienen op afstand: je kunt de S-Pen gaan gebruiken om de camera op afstand te bedienen. Het is een handige feature als je een groepsfoto wilt maken en je de Galaxy Note 9 ergens op afstand hebt geplaatst. Door een simpele druk op de S-Pen wordt de foto gemaakt.
  • Met de S-Pen kan op afstand de Galaxy Note 9 ontgrendelt worden. Een handige functie waarmee je enkele handelingen voor het ontgrendelen bespaart.
  • AirCommand is met de S-Pen verder uitgebreid. Veel andere applicaties zullen de nieuwe S-Pen gaan ondersteunen. Hoe dit uiteindelijk in werking gezet worden zal bij de lancering duidelijk moeten gaan worden.
  • Druk op de Pen knop om een bepaalde applicatie te openen of om een bepaalde feature op de S-Pen te activeren.
  • Je kunt zelf verschillende acties instellen wanneer je de S-Pen indrukt. Zowel een enkele tik als een dubbele tik kunnen verschillende commando’s uitvoeren.

De nieuwe S-Pen zal meer een centrale rol gaan spelen in het dagelijkse gebruik van de nieuwe Galaxy Note 9. Door de toevoeging van Bluetooth kan deze stylus ook prima op afstand gebruikt worden. Een handige functie is natuurlijk de mzueikspeler die op deze manier op afstand bestuurd kan worden. Al om al zal de S-Pen een fijne toevoeging zijn op het nieuwe vlaggenschip van Samsung die begin augustus gelanceerd zal worden.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1137

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.