Alle details over de Samsung Galaxy S21 Ultra 5G bekend

Details over de Samsung Galaxy S21 Ultea 5G gelekt

Vandaag zijn er meer details kenbaar gemaakt over de Galaxy S21 Ultra 5G. De details worden vergezeld met een set nieuwe renders die bij de bekendmaking horen. Hierdoor worden de laatste details in het ontwerp verwerkt.

Specificatie Galaxy S21 Ultra

Net als de Samsung Galaxy S21 wordt het model met het Ultra-merk volgens geruchten geleverd met de onaangekondigde Exynos 1000 of 2100 (naam nog te bevestigen). Deze chipsets zouden in alle markten minimaal 128 GB aan opslagruimte en 12 GB RAM moeten hebben. Ondersteuning voor MicroSD-kaarten is ook zeer waarschijnlijk, hoewel wordt aangenomen dat andere modellen met extra opslagruimte en RAM in ontwikkeling zijn. 

Wat de software betreft, verwacht dat Android 11 en One UI 3.0 vooraf zijn geïnstalleerd. De Galaxy S21 Ultra 5G wordt geleverd met een enorm 6,9-inch AMOLED-scherm met subtiele rondingen aan beide kanten. 

Samsung heeft gekozen voor minimale randen en een nog dunnere bezel aan de onderzijde, naast een gecentreerd gat in het scherm voor de selfiecamera. Dit gat is inmiddels kenmerkend geworden voor het merk in het afgelopen jaar en dus weinig verrassend te noemen.

Iedereen die zich zorgen maakt over de batterij, zal blij zijn te horen dat de Galaxy S21 Ultra naar verluidt een accucapaciteit van 5.000 mAh heeft. Dankzij een betere efficiëntie op de chipset- en 5G-modemafdeling is een langere levensduur van de batterij bijna gegarandeerd.

Als het gaat om de totale afmetingen, is de Galaxy S21 Ultra iets kleiner dan de Galaxy S20 Ultra (166,9 x 76 x 8,8 mm) met 165,1 x 75,6 x 8,9 mm. Ter referentie: de Galaxy Note 20 Ultra meet 164,8 x 77,2 x 8,1 mm.

Camerabump

Als we de Galaxy S21 Ultra omdraaien, is het duidelijk dat de smartphone in de voetsporen treedt van zijn kleinere broer of zus. Het neemt de nieuwe camrabump aan dat Samsung aan het ontwikkelen is, wat betekent dat het over de randen wikkelt en individuele sensoren benadrukt. 

Maar de enorme omvang van de hobbel lijkt erop te wijzen dat Samsung de cameraopstelling naar een nieuw niveau wil tillen. De gelekte weergaven onthullen plannen voor een LED-flitser en vier of vijf camera’s, een stijging van drie op de Galaxy S21. 

Max Weinbach suggereerde dat een nieuwe versie van de 108-megapixelsensor die op de Galaxy S20 Ultra is geïntroduceerd, naast een 16-megapixelcamera te verwachten is. De laatste ondersteunt mogelijk ultragroothoek mogelijkheden.

Twee andere camera’s bieden resoluties van 10 megapixels. Recente geruchten suggereren dat het om periscoop- en telezoomlenzen gaat die een veel geavanceerder zoomsysteem mogelijk maken. De alternatieve camera-instelling bevat ook een mysterieuze vijfde sensor.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht

Sony zal in 2020 vol inzetten op 5G.

Sony lijkt eindelijk weer het licht te zien

Volgend bericht

De Motorola Moto G9 is vandaag wereldkundig gemaakt.

Motorola Moto G9 Power komt met 64 MP camera

Gerelateerde berichten

Total
1
Share