Alle details over de Galaxy S20 Ultra vroegtijdig gelekt

De absolute topper van Samsung, de Galaxy S20 Ultra, heeft de nodige details prijsgegeven.

Gisteren hebben wij voor het eerst beelden kunnen tonen van de Galaxy S20+. Vandaag zijn alle specificaties opgedoken van zijn grote broer, de Galaxy S20 Ultra. Dit laatste model wordt het absolute vlaggenschip van het trio. De smartphones zullen op 11 februari uiteindelijk gepresenteerd worden in Amerika.

100x hybride zoom

De nieuwe Galaxy S20 Ultra zal zeker geen goedkope smartphone worden. Hier is het model ook niet voor gemaakt. De smartphone moet vooral alles bieden wat op dit moment voor handen is. Het is in ieder geval duidelijk dat de Galaxy S20 Ultra de beschikking zal krijgen over de veelbesproken 108 megapixels camera.

Onder de noemer ‘Space Zoom’ zal Samsung naar alle waarschijnlijkheid 100x hybride zoom aan gaan bieden op deze smartphone. Dit wordt onder andere mogelijk gemaakt door het combineren van verschillende sensoren in combinatie met de nieuwe 48 megapixels periscooplens. Deze laatste zal daarnaast al 10x optische zoom aan gaan bieden. Dit alles klinkt al erg indrukwekkend. Zeker wanneer je deze cijfers eens gaat vergelijken met ander smartphones.

Zo biedt de Huawei P30 Pro ‘slechts’ 5x optische zoom aan in combinatie met 10x hybride zoom. De Galaxy S20 Ultra kan dus nog een stuk verder inzoomen zonder dat er wordt ingeleverd op de kwaliteit van de foto. De complete camerasetup wordt nog verder afgerond met een 12 megapixels ultrabreedhoeklens en een Time-of-Flight sensor.

Andere modellen

De ‘Space Zoom’ zal vermoedelijk een unieke feature zijn voor de Galaxy S20 Ultra. Bij de andere modellen is er simpelweg geen ruimte voor een dergelijke cameramodule. Daarnaast kan er enkel onderscheid gemaakt worden op de grootte van het scherm en de beschikbare cameralenzen. De 108 megapixels camera zal dan ook plaats moeten maken voor een nog zeer krachtige 12 megapixels camera. Hierdoor lijkt 2x optische zoom het meest haalbare op deze modellen. Deze combinatie zorgt er voor dat de minder krachtige cameramodule ook de ‘Space Zoom’ niet kan aanbieden.

Overige specificaties Galaxy S20 Ultra

De Galaxy S20 Ultra zal in Nederland geleverd worden met de nieuwe Exynos 990 chipset. Standaard wordt de smartphone geleverd met 12 GB werkgeheugen en 128 GB opslag. Volgens bronnen komt er echter ook een versie beschikbaar met maar liefst 16 GB werkgeheugen en 256 GB opslag. In alle gevallen kan de opslag nog verder uitgebreid worden tot 1 TB.

Op het gebied van de accu profiteert de Galaxy S20 Ultra van zijn eigen formaat. Deze smartphone krijgt de beschikking over een 5000 mAh accu. Bij de andere modellen moet je het met minder stellen, simpelweg omdat deze kleiner zijn. Zoals je mag verwachten kun je deze accu natuurlijk draadloos opladen. Snelladen mag dan ook niet ontbreken. Deze smartphone zal standaard 5G ondersteunen als enige van het trio. Bij de andere twee modellen zullen hier nog aparte versies voor beschikbaar komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht
De Europese Unie wil dat alle smartphones voorzien worden van een USB-C aansluiting.

Moet Apple afscheid nemen van de Lightning-poort?

Volgend bericht
Het patent van Xiaomi toont een pop-up camera waarbij ook de lenzen aan de achterzijde hierin verwerkt zijn.

Patent toont pop-up camera van Xiaomi met 7 lenzen

Gerelateerde berichten
Total
1
Share