Afbeeldingen van de Huawei Mate 20 Lite duiken op

Bij de goedkeuringsinstantie TENAA zijn beelden opgedoken van de komende Mate 20 Lite. Veel informatie is er nog niet bekend over de smartphone, maar het is een van de drie modellen die binnen de Mate 20-serie beschikbaar zullen komen. Ook de reguliere Mate 20 en de Mate 20 Pro zullen beschikbaar gaan komen. De Mate 20 Lite moet de goedkoopste variant gaan worden van de drie.

Ontwerp

Op basis vn de foto’s is het nog moeilijk te zeggen wat de werkelijke specificaties van de Mate 20 Lite zullen zijn. Ook in de database van de TENAA wordt vrijwel niets vermeld over de smartphone. Als wij goed naar de sensoren kijken lijkt de voorzijde in ieder geval uitgevoerd te worden met een notch. De sensoren en de speaker lijken op dezelfde plek te zitten in vergelijking met de bestaande P20 Lite. Qua voorzijde lijkt de Mate 20 Lite verdacht veel op de bestaande P20 Lite.

Achterzijde

Ook de nieuwe Mate 20 Lite wordt aan de achterzijde uit glas opgetrokken. Hiermee wordt dus ook het goedkopere model voorzien van de funtie om draadloos te kunnen laden. De verticale plaatsing van de camera heeft nu een wat prominente verschijning gekregen. De compacte vormgeving op de Mate 10 Lite is nu vervangen met een module die vergelijkbaar is met de Mate 10 Porsche Design. Deze laatste vergelijking doen wij echter op basis van het ontwerp waarbij de ‘striping’ aan de achterzijde hierin een opvallend kenmerk is. De verticale module geeft plek aan een dualcamera-setup en onder deze module is de vingerafdrukscanner geplaatst.

Over de hardware is nog niets bekend. Toch is het sterke vermoeden dat de Mate 20 Lite wordt uitgevoerd met de Kirin 710-chipset die wordt bijgestaan door 4 GB werkgeheugen.

Beschikbaarheid

Vermoedelijk wordt de smartphone leverbaar in een variant met 64 GB opslag en een variant met 128 GB opslag. Uiteraard mogen wij tegen die tijd verwachten dat ook de Mate 20 Lite standaard wordt geleverd met Android 9.0. Wij verwachten dat de nieuwe smartphone in oktober wordt aangekondigd waarna de eerste levering halverwege november zullen gaan plaatsvinden. Op welke termijn de Mate 20 Lite dan ook in Nederland leverbaar is en voor welke prijs is nog compleet onduidelijk. Huawei weet in dit geval zijn nieuwe modellen goed onder de radar te houden.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1190

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.