Adviesprijzen van de Huawei P30, P30 Pro en P30 Lite bekend

Nog ruim voor de werkelijke lancering is het inmiddels duidelijk welke prijzen Huawei aan hun nieuwe serie zal gaan plakken. De nieuwe high-end smartphones moeten het gaan opnemen tegen de gevestigde Galaxy S10. Indien de informatie werkelijk klopt is de complete P30-serie een stuk goedkoper in vergelijking met de directe concurrentie.

P30 Pro goedkoper dan Mate 20 Pro

De nieuwe P30 Pro zal in enkele varianten beschikbaar komen. Het standaardmodel krijgt een adviesprijs van € 999,-. Voor dit bedrag krijg je dan 8 GB werkgeheugen en 128 GB opslag. Voor € 1099,- kun je echter ook de trotse bezitter worden van een P30 Pro met 256 GB opslag.

In vergelijking met de Mate 20 Pro is de P30 Pro € 50,- goedkoper bij de introductie. Ondanks dat deze goedkoper is krijg je wel meer werkgeheugen en drastisch verbeterd camerawerk. De 3D gezichtsherkenning is wel een gemis op de P30 Pro, maar dit nemen wij persoonlijk dan op de koop toe.

De opslag is uitbreidbaar, maar een universele microSD-kaart zal helaas niet gaan werken op deze modellen. Voor de uitbreiding van de opslag ben je verplicht om de geheugenkaart van Huawei zelf te kopen.

P30 goedkoper dan de Galaxy S10

Onder de P30 Pro vinden wij de P30 terug. Het model moet uiteraard op wat zaken inleveren ten opzichte van zijn grote broer, maar de prijsdaling is dermate fors dat hierdoor de P30 nog een interessante keuze blijft. De P30 met 6 GB werkgeheugen en 128 GB opslag moet in de schappen gaan liggen voor slechts € 749,-.

In vergelijking met de huidige Mate 20 is ook deze P30 bij introductie € 50,- goedkoper. Hiervoor krijg je dan wel een verbeterd scherm, vermoedelijk beter camerawerk en 2 GB meer werkgeheugen. Voor zover de informatie bekend is zal enkel de accucapaciteit een minpunt kunnen zijn. In vergelijking met de Galaxy S10 is het prijsverschil helemaal groot. Dit model heeft namelijk een adviesprijs van € 909,- bij introductie.

Prijs stabiel voor de P30 Lite

De P30 Lite moet de directe opvolger worden van de P20 Lite welke vorig jaar op de markt is gekomen. Ondanks de sterke verbeteringen op het nieuwe model is er geen prijsstijging te ontdekken. Ook de P30 Lite zal dus bij introductie een adviesprijs meekrijgen van € 369,-.

De P30 Lite zal de beschikking gaan krijgen over 128 GB opslag. In tegenstelling tot de eerder genoemde modellen wordt deze smartphone geleverd met de zwakkere Kirin 710-chipset. Desondanks heb je hierdoor wel een heel betaalbare smartphone met premium kenmerken.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1189

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.