Adviesprijzen Huawei P40 (Pro) vroegtijdig gelekt

De eerste indicatieve prijzen van de P40 en P40 Pro zijn ruim voor lancering gelekt.

We zullen toch nog even moeten wachten op de werkelijke lancering van de Huawei P40 en P40 Pro. De fabrikant heeft een online evenement gepland waar beide toestellen aan de wereld voorgesteld zullen worden. Ruim voordat de nieuwe vlaggenschepen gepresenteerd worden zijn waarschijnlijk de Europese adviesprijzen al naar buiten gelekt. 

Huawei P40 adviesprijs

De adviesprijzen zijn vandaag massaal gelekt, dus ergens zal er een kern van waarheid liggen. Zo zijn er berichten vanuit China opgedoken en zijn er ook berichten vanuit Griekenland opgedoken. Voor het gemak nemen wij nu de bron vanuit Griekenland aan. De prijzen die aldaar worden genoemd liggen daarnaast meer in de lijn der verwachtingen. De P40 met 128 GB opslag zal van eigenaar wisselen voor € 849,=.

Om welke versie het precies gaat is niet duidelijk. Wel is duidelijk dat dit model beschikbaar zal komen in verschillende varianten waarbij het werkgeheugen varieert tussen 6 GB of 8 GB. Daarnaast is er dan keuze uit 128 GB of 256 GB opslag. Deze laatste variant is echter alleen leverbaar in combinatie met 8 GB werkgeheugen.

Huawei P40 Pro adviesprijs

Wanneer je liever voor de Pro gaat zul je zeker wat dieper in de buidel moeten tasten. De Griekse bron weet een prijs te melden van € 1139,= voor de versie met 256 GB opslag. Een Chinese bron weet echter te melden dat deze versie een adviesprijs zal krijgen tussen de € 999,= en € 1099,= in Europa. Het is niet bekend of hier dan ook rekening is gehouden met mogelijke importheffingen en dergelijke.

Naast de reguliere versies zal er ook nog een P40 Pro Premium Edition op de markt komen. Vooral op het gebied van zijn camerawerk moet de smartphone het verschil gaan maken. Het is daarnaast het antwoord vanuit Huawei op de recent gelanceerde Galaxy S20 Ultra. Dit model krijgt een adviesprijs van tussen de € 1199,= en € 1299,=. Met deze prijsstelling is dit premium-model een fractie goedkoper ten opzichte van zijn directe concurrent.

Huawei P40 Lite

Wij mogen ook de komst van de P40 Lite niet vergeten. Exacte details over deze smartphone ontbreken vooralsnog. Wel is het duidelijk dat dit model een goed betaalbaar alternatief moet worden. Zo claimt de bron dat dit model een adviesprijs zal krijgen van € 329,=. Dit is plotseling een compleet andere prijs in tegenstelling tot de andere twee modellen. Je levert dan uiteraard wel wat luxe en gadgets in, maar de prijs kan al voldoende reden zijn om voor dit model te kiezen.

Beschikbaarheid

De Griekse bron weet te melden dat de complete P40-serie vlak na lancering ook in Europa beschikbaar zal komen. Uiteraard zullen de smartphones zonder de bekende Google-services aangeboden worden. In plaats hiervan levert men Huawei Mobile Services met de toestellen mee. Mogelijk zien wij de P40 dan ook in april in de Nederlandse winkels terug. Recentelijk is wel gebleken dat de fabrikant geen haast maakt met de lanceringen van nieuwe smartphones in Nederland. Met een slag om de arm hopen wij dat dit voor het nieuwste vlaggenschip anders zal gelden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Vorig bericht

Huawei logo

Handelsverbod Huawei wederom uitgesteld

Volgend bericht

Nubia Red Magic 5G

Nubia Red Magic 5G officieel voorgesteld

Gerelateerde berichten

Total
5
Share