Wij hebben nu al de prijzen voor de Galaxy S21.

Adviesprijzen Galaxy S21 vroegtijdig gelekt

De Galaxy S20- serie was erg duur toen deze in maart werd gelanceerd. Dit leidde tot behoorlijk wat kritiek van klanten over de hele wereld. Als reactie daarop bereidt Samsung zich voor om de prijzen voor bepaalde Galaxy S21- modellen te verlagen. De adviesprijzen van de nieuwe modellen lijken ruimschoots voor lancering te zijn gelekt.

Betrouwbare informatie

Onze vrienden bij GalaxyClub  en 91Mobiles hebben prijsinformatie gekregen voor de gehele Galaxy S21-serie in heel Europa. Het nieuws komt van een bron die in het verleden betrouwbaar was, maar houd er rekening mee dat de officiële prijzen kunnen variëren afhankelijk van de markt vanwege de verschillende lokale btw-tarieven. Gezien de Nederlandse economie moeten we er dus mogelijk nog even een schepje bovenop doen.

Prijs Galaxy S21

Dit is hoeveel de Samsung Galaxy S21-serie in Europa zou kunnen kosten: 

  • Samsung Galaxy S21: € 849, –
  • Galaxy S21+: € 1.049.000
  • Galaxy S21 Ultra: € 1.399, –

De bovenstaande prijzen zijn voor de 128GB-basismodellen. Samsung rekent naar verluidt € 50 extra voor het dubbele van de opslag. Een nog duurdere 512GB-versie van de Galaxy S21 Ultra zou ook onderweg zijn.

Als het gaat om hoe deze prijzen zich verhouden tot eerdere apparaten, zul je blij zijn te weten dat zowel de Galaxy S21 als de Galaxy S21 + goedkoper zijn dan hun voorgangers. De Galaxy S20 kostte bij de lancering € 999, wat neerkomt op een prijsdaling van € 150 in 2021. 

De Galaxy S20+ was daarentegen verkrijgbaar voor € 1.099, wat € 50 meer is dan de basis Galaxy S21. Dit kleine verschil kan natuurlijk in sommige markten verdwijnen als gevolg van btw-verschillen. 

De Galaxy S20 Ultra was bij de lancering verkrijgbaar voor € 1.349 en de Galaxy Note 20 Ultra kostte € 1.299. Er gingen geruchten over een extra prijsdaling voor de Galaxy S21 Ultra, maar dat lijkt in Europa niet te gebeuren. In plaats daarvan staat naar verluidt een prijsstijging van € 50 op het programma. Dit mag je dus gerust teleurstellend noemen.

Lancering

De nieuwe reeks zal op 14 januari tijdens een Galaxy Unpacked evenement worden gelanceerd. In het kader van de pandemie zal de lancering vermoedelijk weer compleet online plaatsvinden. Informatie hiervoor zal de fabrikant tijdig via hun eigen website nog delen. Je kunt dan letterlijk vanuit huis de lancering live volgen.

Paul Herps

Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.

Voeg reactie toe

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Volg ons

Volg ons direct op Facebook of Twitter en blijf continu op de hoogte van het laatste nieuws.