De accu van de Galaxy S21 lijkt nu al wel redelijk definitief te zijn.

Accucapaciteit Galaxy S21 nu al bekend dankzij databank

De Galaxy S21 hoeven wij voorlopig nog niet te verwachten. Desondanks komen de eerste geruchten over het model al wel naar boven. Ditmaal kunnen wij echter voorzichtig zeggen dat het geen gerucht is, maar een feit. In de Chinese 3C databank is namelijk de accucapaciteit van twee modellen naar boven gekomen.

Galaxy S21 (SM-G991)

De Galaxy S21 is het goedkoopste model voor wat er nu bekend is. Het modelnummer SM-G991 staat in ieder geval synoniem voor deze smartphone. In de Chinese databank is naar boven gekomen dat dit model over een accu beschikt met een capaciteit van 3880 mAh. Nu lijkt dat erg weinig, maar doorgaans komen de resultaten in de databanken lager uit. Vermoedelijk moeten wij rekening houden met een accu van rond de 4000 mAh.

Galaxy S21+ (SM-G996)

Een ander model is de Galaxy S21+. Je kon natuurlijk op de vingers natellen dat ook deze versie weer van de partij zou zijn. Onder modelnummer SM-G996 is hier ook de accucapaciteit vroegtijdig gelekt. In de databank wordt een capaciteit genoteerd van 4660 mAh. In de praktijk betekent dit dat wij rekening moeten houden met een 4800 mAh accu.

Accu’s

Opmerkelijk genoeg worden de accu’s ditmaal niet door Samsung zelf in productie gezet. Hiervoor heeft de smartphonegigant de hulp ingeroepen van het Chinese bedrijf Ningde Amperex Technology Limited. Deze fabrikant wordt ook genoemd als de leverancier van de accu’s voor deze modellen. Je kunt in het vroege stadium uiteraard nog niets met zekerheid zeggen, maar dergelijke zaken worden vaak al wel in een vroeg stadium voor fabrikanten vastgelegd.

Je kunt je daarnaast afvragen of deze accu’s al definitief zijn. Het komt vaker voor dat fabrikanten experimenteren met accu’s om zo de beste verhouding te krijgen. Wel lijkt het duidelijk te zijn dat de Galaxy S21 de beschikking zal krijgen over een 60W snellaadfunctie. Mogelijk is de snellader zelf een optionele accessoire.

Standaard afbeelding
Paul Herps
Paul is een echte telecomfreak. Sinds de opkomst van mobiele telefonie in Nederland was hij er bij. Geen enkel nieuws ontgaat en is daarnaast ook niet te beroerd om verder onderzoek te doen.
Artikelen: 1137

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.